aleksandar.dimitriev

Professional Translator

51 词条    0 词汇    0 关注者    19170 Viewers

aleksandar.dimitriev

Professional Translator

51 词条    0 词汇    0 关注者    19170 Viewers

aleksandar.dimitriev 的词条

Нирвана

宗教; 佛教

(Пали, Санскрит) Буквално, „одврзувањето“ на умот од страст, аверзија и заблуда, и од целокупниот круг на смрт и повторно раѓање. Овој термин исто така означува гаснење на оган, а ...

Гора Меру

宗教; 佛教

Центарот на универзумот според будистичката космологија

мокша

宗教; 佛教

Целосно ослободување од циклусот на раѓање и умирање.

Viewers(19170) View all

关注者(0) View all

aleksandar.dimitriev doesn't have any followers yet.

Following(0) View all

aleksandar.dimitriev is not following any users.